KBC Offline Quiz Answers 18 October 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 18 October 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 18th October. These are equally important for competetive exam. So, I've added some more information to the questions.

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (18 October, 2021)

1) In which country are the Great Bear Lake and Great Slave lake located?

A. Canada

B. Japan
C. Germany
D. New Zealand

Answer – A. Canada

[More info: Great Bear Lake is a lake in the boreal forest of Canada. It is the largest lake entirely in Canada, the fourth-largest in North America, and the eighth-largest in the world. Great Slave Lake, is the second-largest lake in the Northwest Territories of Canada. .. Wikipedia]

2) Which of the following Indian film directors is also a choreographer?

A. Divya Khosla Kumar
B. Zoya Akhtar
C. Meghna Gulzar
D. Farah Khan

Answer – D. Farah Khan

[More info: Farah Khan Kunder is an Indian film director, film producer, actress, dancer and choreographer who works predominantly in Hindi films. (Wikipedia)]

3) Which is the largest State of India?

A. Madhya Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Rajasthan
D. Maharashtra

Answer – C. Rajasthan

[More info: Rajasthan is a state in northern India. It covers 342,239 square kilometres or 10.4 percent of India's total geographical area. It is the largest Indian state by area and the seventh largest by population. (Wikipedia)]

4) Who is the current Finance Minister of India?

A. Manmohan Singh
B. Arun Jaitley
C. Piyush Goyal
D. Nirmala Sitaraman

Answer – D. Nirmala Sitaraman

[More info: Nirmala Sitharaman is an Indian economist and politician serving as the current Minister of Finance and Corporate Affairs of India. She is a member of the Rajya Sabha, upper house of the Indian Parliament, since 2014. Wikipedia]

5) Which State Launched the Talent Search Campaign in the area of Sports?

A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Uttar Pradesh

Answer – A. Madhya Pradesh

[More info: In Madhya Pradesh, the State Government has launched a comprehensive Talent Search Campaign in the field of sports. (Credit: NewsOnAir)]

6) Which state government along with WWF-India conducted the first organized census for the conservation of Indus Dolphins?

A. Odisha
B. Kerala
C. Punjab
D. Maharashtra

Answer – C. Punjab

[More info: For the conservation of Indus dolphins - one of the world’s rarest mammals - the Punjab government along with WWF-India are conducting the first organised census on their population, officials said on Thursday. (Source- hindustantimes dot com)]

7) Which of the following book is written by Jawaharlal Nehru?

A. Divine Comedy
B. Glimplses of World History
C. We the People
D. Wings of Fire
Answer – B. Glimplses of World History

8) Romans built which of the following temple at Muziris?

A. Temple of Augustus
B. Temple of Lord Ganesha
C. Temple of Lord Shiva
D. Temple of Lord Vishnu

Answer – A. Temple of Augustus

[More from Wikipedia: The Temple of Augustus is a well-preserved Roman temple in the city of Pula, Croatia. Dedicated to the first Roman emperor, Augustus, it was probably built during the emperor's lifetime at some point between 27 BC and his death in AD 14.]

9) How many countries are there in Africa?

A. 51
B. 50
C. 53
D. 54
Answer – D. 54
[More from wikipedia: Today, Africa contains 54 sovereign countries, most of which have borders that were drawn during the era of European colonialism.]

10) In which year ISRO was established?

A. 1967
B. 1968
C. 1969
D. 1965

Answer – C. 1969

[More from Wikipedia: The Indian Space Research Organisation or ISRO is the national space agency of India, headquartered in Bengaluru. It operates under the Department of Space which is directly overseen by the Prime Minister of India, while Chairman of ISRO acts as executive of DOS as well.]

KBC offline quiz answers of all dates.

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog. 

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন