KBC offline Quiz Answer 21 October 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 21 October 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 21st October. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (21 October, 2021)

1) Pushyamitra was the founder of which of the following dynasty?
A] Gupta
B] Shunga
C] Maitraka
D] Maurya
Correct Answer: B]Shunga
2) Which Prime Minister is also known as "Father of Indian Economic Reforms"?
A] Rajiv Gandhi
B] Indira Gandhi
C] P V Narasimha Rao
D] Atal Bihari Vajpayee
Correct Answer: C] P V Narasimha Rao
3) In a baseball game, how many players of a the team are on the field?
A] 9 Players
B] 14 Players
C] 15 Players
D] 11 Players
Correct Answer: A] 9 Players
4) Which country has exported apples to India for the first time in 50 years?
A] China
B] Israel
C] United Kingdom
D] Australia
Correct Answer: C] United Kingdom
5) Rhino horn is made up of?
A] Fibroin
B] Keratin
C] Elastin
D] Collagen
Correct Answer: B] Keratin
6) The author of the book “Zest for Life” is?
A] Mark Twain
B] Virginia Wolf
C] HG Walls
D] Emile Zola
Correct Answer: D] Emie Zola
7) Vallabhi was the capital of which of the following dynasty?
A] Maurya
B] Kushan
C] Maitraka
D] Gupta
Correct Answer: C] Maitraka
8) What is the other name of the Indus river?
A] Sindhu
B] Karnali
C] Yamuna
D] Vipasha
Correct Answer: A] Sindhu
9) The Hindi film actor Irrfan Khan won National award for which of the following movie?
A] Lunch Box
B] Paan Singh Tomar
C] Life of Pi
D] Haider
Correct Answer: B] Paan Singh Tomar
10) Mouse is the Vahana of which of the following god?
A] Goddess Laxmi
B] Lord Mahesh
C] Lord Vishnu
D] Lord Ganesha
Correct Answer: D] Lord Ganesha

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন