KBC Offline Quiz Answer 29 September 2021

KBC Season 13 Offline Quiz Answer 29 September 2021

KBC or Kaun Banega Crorepati is a popular TV game show. With Sony LIV mobile app, the viewers also can answer the questions asked to the participant and win exciting prizes including a chance be on the hot seat. The viewers can increase their points by playing 24x7 offline quiz available on the app. There are many blogs of websites who help the viewers by providing correct answers and viewers can attempt the quiz after visiting those posts. In this blog, we publish the answers to KBC Offline Quiz for QUIZ LOVERS who want to enrich their knowledge. This is purely an educational effort. For all KBC Offline Quizs of Season 13 Click Here.

KBC Offline Quiz 29 September 2021 Answers

KBC Offline Quiz September 29 (Wednesday), 2021. Play 24 x7 Offline Quiz and make more points. Here are the right answers:- 

1) Which of the following pairs are not associated with each other?

A- Ranthambore Tiger Project-Gujarat

B- Dachigam Sanctuary- Jammu & Kashmir

C- Madhav National Park-Madhya Pradesh

D- Periyar Sanctuary- Kerala

Correct Answer: A- Ranthambore Tiger Project-Gujarat


2) Which Ministry has launched the convergence of the ESI scheme with Ayushman Bharat PM-JAY

A- Ministry of Home Affairs

B- Ministry of Social Justice

C- Ministry of Labour and Employment

D- Ministry of Health and Family Welfare

Correct Answer: C- Ministry of Labour and Employment


3) Which Bollywood movie got a nomination in the Oscars for the Best Foreign Language Film in 2002? 

A- Bhagat Singh

B- Lagaan

C- Aankhein

D- 16 December

Correct Answer: B- Lagaan


4) Who is the head of the expert advisory committee set up for the Startup India Seed Fund Scheme? 

A- Injeti Srinivas

B- SC Khuntia

C- Gita Gopinath

D- HK Mittal

Correct Answer: D- HK Mittal


5) What bird is the international symbol of happiness? 

A- Bluebird

B- Hummingbird

C- Sparrow

D- Peacock

Correct Answer: A- Bluebird


6) Where was the first factory in India established by the East India Company?

A- Chennai

B- Mumbai

C- Bhopal

D- Surat

Correct Answer: D- Surat


7) Which is the tallest Himalayan mountain in the Indian territory?

A- Mount Everest

B- Mount Godwin Austen (K2)

C- Kangchenjunga

D- Nanga Parbat

Correct Answer: C- Kangchenjunga


8) Who is known as the Father of Economics? 

A- Alfred Marshall

B- Amartya Sen

C- Karl Marx

D- Adam Smith

Correct Answer: D- Adam Smith


9) Which actor is popularly known as the Khiladi of Bollywood?

A- Ajay Devgn

B- Sanjay Dutt

C- Akshay Kumar

D- Salman Khan

Correct Answer: C- Akshay Kumar


10) Which sport is associated with the Holkar Trophy? 

A- Bridge

B- Hockey

C- Football

D- Badminton

Correct Answer: A- Bridge

For all KBC Offline Quizs of Season 13 Click Here.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন