KBC Offline Quiz Answer Today 11 October 2021

KBC Season 13: KBC Offline Quiz Answer Today 11 October 2021

KBC or Kaun Banega Crorepati is a popular TV game show. With Sony LIV mobile app, the viewers also can answer the questions asked to the participant and win exciting prizes including a chance be on the hot seat. The viewers can increase their points by playing 24x7 offline quiz available on the app. There are many blogs of websites who help the viewers by providing correct answers and viewers can attempt the quiz after visiting those posts. In this blog, we publish the answers to KBC Offline Quiz for QUIZ LOVERS who want to enrich their knowledge. This is purely an educational effort. For all KBC Offline Quizs of Season 13 Click Here.

KBC Offline Quiz 11th October 2021 Answers

KBC Offline Quiz October 11 (Monday), 2021. Play 24 x7 Offline Quiz and make more points. Here are the right answers:- 

1) Which country recently test-fired its new S-500 air defence missile system?


A] Afganistan

B] England

C] Russia

D] Germany

Correct Answer –  C] Russia


2) Which former Australian cricketer got his nickname “Dizzy” from his Australian cricket teamamtes?


A] Adam Gilchrist

B] Brett Lee

C] Glenn McGrath

D] Jason Gillespie

Correct Answer – D] Jason Gillespie


3) Late A.P.J. Abdul Kalam has written which of the following autobiography?


A] Wings of Fire

B] Samidha

C] Malgudi Days

D] Diwan-E-Ghalib

Correct Answer – A] Wings of Fire


4) What was Myanmar formerly known as?


A] Rangoon

B] Burma

C] Saigon

D] Somalia

Correct Answer – A] Burma


5) What is the study of visceral organs called?


A] Angiology

B] Arthrology

C] Anthropology

D] Splanchnology

Correct Answer – D] Splanchnology


6) The Largest dolphin species orca is also known as?


A] Tucuzi

B] Baiji

C] Killer Whale

D] Bottlenose

Correct Answer – C] Killer Whale

 

7) Under the national pension system, the government notified a hike in the forgein direct investment limit up to what percentage?


A] 84%

B] 74%

C] 64%

D] 70%

Correct Answer – B] 74%


8) Who was the first woman President of India?


A] Pratibha Patil

B] Sushma Swaraj

C] Sonia Gandhi

D] Indira Gandhi

Correct Answer – A] Pratibha Patil


9) The ancient city of Machu Picchu is in which country?


A] new York City

B] Tel-Aviv

C] Peru

D] Canberra

Correct Answer – C] Peru


10) Which of the following languages is the oldest of the Dravidian Languages?

A] Tamil

B] Telugu

C] Malayalam

D] Kannada

Correct Answer – A] Tamil

For all KBC Offline Quiz of Season 13 Click Here.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন