KBC offline Quiz Answer Today 14 October 2021

KBC Season 13: KBC Offline Quiz Answer Today 14 October 2021

KBC or Kaun Banega Crorepati is a popular TV game show. With Sony LIV mobile app, the viewers also can answer the questions asked to the participant and win exciting prizes including a chance be on the hot seat. The viewers can increase their points by playing 24x7 offline quiz available on the app. There are many blogs of websites who help the viewers by providing correct answers and viewers can attempt the quiz after visiting those posts. In this blog, we publish the answers to KBC Offline Quiz for QUIZ LOVERS who want to enrich their knowledge. This is purely an educational effort. For all KBC Offline Quizs of Season 13 Click Here.

KBC Offline Quiz 14th October 2021 Answers

KBC Offline Quiz October 14 (Thursday), 2021. Play 24 x7 Offline Quiz and make more points. Here are the right answers:- 

1) Horticulture is related to which of the following revolution?

A] Golden Revolution
B] Protein Revolution
C] Yellow Revolution
D] Black Revolution
Correct Answer: A] Golden Revolution

2) Queensberry rules are a code of accepted rules in which sport?

A] Tennis
B] Hockey
C] Cricket
D] Boxing
Correct Answer: D] Boxing 

3) Which of the following is the largest ocean?

A] Atlantic
B] Indian Ocean 
C] Pacific Ocean 
D] Arctic Ocean 
Correct Answer – C] Pacific Ocean

4) Which among the following plan document has a subtitle "Inclusive Growth"? 

A] 10th Five year Plan
B] 11th Five year Plan
C] National Solar Mission
D] Bharat Nirman 
Correct Answer – B] 11th Five year Plan 

5) Who is the author of "Divine Comedy"?

A] George Eliot
B] Dante Alighieri
C] John Milton
D] William Shakespeare
Correct Answer – B] Dante Alighieri

6) On the bank of Rijupalika river, who attained Kalvalaya?

A] Mahavira
B] Goutam Buddha
C] Kalidas
D] Chanakya 
Correct Answer – A] Mahavira 

7) Which city has introducee India's first sewage surveillance system?

A] Tamil Nadu
B] Karnataka
C] Maharashtra
D] Uttar Pradesh 
Correct Answer – B] Karnataka

8) Which federal state consists of 26 cantons? 

A] Switzerland
B] Mexico
C] Russia
D] Germany
Correct Answer – A] Switzerland 

9) Mughal school has which specific style of painting?

A] Warli painting
B] North asian painting
C] South Asian painting
D] All the above
Correct Answer – C] South Asian painting

10) What is the name of world's first female astronaut? 

A] Kalpana Chawla
B] Valentina Tareshkova
C] Sirisha Bandla
D] Svetlana Savitskaya
Correct Answer – B] Valentina Tareshkova

For all KBC Offline Quiz of Season 13 Click Here.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন