KBC offline Quiz Answer Today 15 October 2021

KBC Season 13: KBC Offline Quiz Answer Today 15 October 2021

KBC or Kaun Banega Crorepati is a popular TV game show. With Sony LIV mobile app, the viewers also can answer the questions asked to the participant and win exciting prizes including a chance be on the hot seat. The viewers can increase their points by playing 24x7 offline quiz available on the app. There are many blogs of websites who help the viewers by providing correct answers and viewers can attempt the quiz after visiting those posts. In this blog, we publish the answers to KBC Offline Quiz for QUIZ LOVERS who want to enrich their knowledge. This is purely an educational effort. For all KBC Offline Quizs of Season 13 Click Here.

KBC Offline Quiz 15th October 2021 Answers

KBC Offline Quiz October 15 (Friday), 2021. Play 24 x7 Offline Quiz and make more points. Here are the right answers:- 

1) Which among the following is not a work of Rabindranath Tagore?

A] Chitra
B] The Golden Boat
C] Gora
D] Kapala Kundala

Correct Answer – D] Kapala Kundala

 

2) What is the full form of CPI?

A] Current Price Index
B] Consumer Price Index
C] Court Price Index
D] Costomer Price Index

Correct Answer – B] Consumer Price Index


3) Which cricketer has scored the most Test hundreds ever in Cricket?

A] Sachin Tendulkar
B] Steve Waugh
C] Shane Warne
D] Sunil Gavaskar

Correct Answer – A] Sachin Tendulkar


4) Which is the largest island on Earth?

A] Denmark
B] Goa
C] Greenland
D] Maldives

Correct Answer – C] Greenland


5) Which part of the cell is called the powerhouse of the cell?

A] Nucleus
B] Electron
C] Neutron
D] Mitochondria

Correct Answer – D] Mitochondria


6) What is the scientific name of Bengal Tiger?

A] Panthera Tigris Tigris
B] Panthera Tigris Altaica
C] Panthera Tigris Corbetti
D] Panthera Tigris Amoyensis

Correct Answer – A] Panthera Tigris Tigris


7) At Vallabhi, which Jain Council was held?

A] First
B] Second
C] Third
D] Fourth

Correct Answer – B] Second


8) The marine Aids to Navigation Bill, 2021 Seeks to use "Marine aids to navigation" to replace which term?

A] Marine Vessel
B] Submarine
C] Light House
D] Patrol Vessel

Correct Answer – C] Light House


9) In which country, Liberation of Saigon Day celebrated on April 30 is a Public holiday?

A] Malaysia
B] Russia
C] Mexico
D] Vietnam

Correct Answer – D] Vietnam


10) Which Union Ministry has chalked out a four-point strategy to handle the blockage at Suez Canal?


A] Ministry of Petroleum and Natural gas
B] Ministry of Commerce and Industry
C] Ministry of Heavy Industries and Public Enterprises
D] Ministry of External Affairs

Correct Answer – B] Ministry of Commerce and Industry


For all KBC Offline Quiz of Season 13 Click Here.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন