KBC Offline Quiz Answer Today 6 October 2021

KBC Season 13: KBC Offline Quiz Answer Today 6 October 2021

KBC or Kaun Banega Crorepati is a popular TV game show. With Sony LIV mobile app, the viewers also can answer the questions asked to the participant and win exciting prizes including a chance be on the hot seat. The viewers can increase their points by playing 24x7 offline quiz available on the app. There are many blogs of websites who help the viewers by providing correct answers and viewers can attempt the quiz after visiting those posts. In this blog, we publish the answers to KBC Offline Quiz for QUIZ LOVERS who want to enrich their knowledge. This is purely an educational effort. For all KBC Offline Quizs of Season 13 Click Here.

KBC Offline Quiz 6th October 2021 Answers

KBC Offline Quiz October 6 (Wednesday), 2021. Play 24 x7 Offline Quiz and make more points. Here are the right answers:- 

1) Which city was the host for the first match of the Indian Premier League 2017?

A] Benguluru
B] Kolkata
C] Hyderabad
D] Delhi
Correct Answer – C] Hyderabad

[More info: 1st Match was on 5th April (Wed) between SUNRISERS HYDERABAD vs ROYAL CHALLENGERS BANGALORE, played at Rajiv Gandhi International Stadium, Hyderabad. Result- Sunrisers Hyderabad won by 35 runs]

2) In which year, Railways were first introduced in India?

A] 1843
B] 1853
C] 1890
D] 1990
Correct Answer – B] 1853

[More info: The history of Indian Railways dates back to over 160 years ago. On 16th April 1853, the first passenger train ran between Bori Bunder (Bombay) and Thane, a distance of 34 km. It was operated by three locomotives, named Sahib, Sultan and Sindh, and had thirteen carriages.

3) As per the data of the financial year 2017, which state/UT recorded the lowest Gross Domestic Product?

A] Chandigarh
B] Tripura
C] Andaman and Nicobar Island
D] Manipur
Correct Answer – C] Andaman and Nicobar Island

[More info: The state of Maharashtra had the highest gross state domestic product in financial year 2017 and Andaman and Nicobar Island recorded the lowest GDP.]

4)  Persian was the official language of which Sultanate?

A] Delhi
B] Agra
C] Hyderabad
D] Gujarat
Correct Answer – A] Delhi

[More info: The Delhi Sultanate literature began with the rise of Persian speaking people to the throne of the Sultanate of Delhi, naturally resulted in the spread of the Persian language in India. It was the official language and soon literary works in the language began to appear. Info credit: Wikipedia]

5) What type of consumers eats both plants and animals?

A] Herbivores
B] Tertiary Consumers
C] Carnivores
D] Omnivores
Correct Answer – D] Omnivores

[More info: A herbivore is an animal anatomically and physiologically adapted to eating plant material; Tertiary consumers eat primary and secondary consumers as their main source of food. These organisms are sometimes referred to as apex predators as they are normally at the top of food chains, feeding on both primary and secondary consumers. Tertiary consumers can be carnivores or omnivores; A carnivore, meaning "meat eater", is an animal whose food and energy requirements derive solely from animal products.]

6) Which of the following writer wrote the book “Long Walk to Freedom” in the Jail?

A) Rajguru
B) Veer Savarkar
C) Nelson Mandela
D) Lokmanya Tilak
Correct Answer – D] Nelson Mandela

[More info: Long Walk to Freedom is an autobiography written by South African President Nelson Mandela, and first published in 1994 by Little Brown & Co. The book profiles his early life, coming of age, education and 27.5 years in prison.]

7) Who was the first woman Prime Minister of India?

A] Sarojini Naidu
B] Indira Gandhi
C] Prathibha Patil
D] Sonia Gandhi
Correct Answer – D] Indira Gandhi

[More info: Indira Gandhi was the 3rd prime minister of India and was also the first and, to date, only female prime minister of India. The first female Prime Minister in the world was Sirimavo Bandaranaike. She was elected Prime Minister of Ceylon and Sri Lanka three times.]

8) What are the motorways called in France?

A] Autoroutes
B] Autorickshaw
C] Tuk-Tuk
D] Rail Routes

Correct Answer – A] Autoroutes

[More info: French motorways, known as autoroutes, are designated with numbers preceded by the letter A (for Autoroute).]

9) ARMEX-21, a major skiing expedition launched by the Indian Army covers which two regions?

A] Ladakh and Uttarakhand
B] Assam and Jammu & Kashmir
C] Uttarakhand and Himachal Prdesh
D] Himachal Pradesh and Ladakh

Correct Answer – A] Ladakh and Uttarakhand

[More info: Army Skiing Expedition ARMEX-21 conducted in Himalayan mountain ranges, covered 1,660 kms from Karakoram Pass in Ladakh to Malari in Uttarakhand]

10)  Who is the father of Zoology?

A] Newton
B] Alexander
C] Aristotle
D] Albert Einstein

Correct Answer – C] Aristotle

[More info: Aristotle was a Greek philosopher and polymath during the Classical period in Ancient Greece. He was taught by Plato, he was the founder of the Lyceum.]

For all KBC Offline Quiz of Season 13 Click Here.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন