KBC Offline Quiz Answer Today 7 October 2021

KBC Season 13: KBC Offline Quiz Answer Today 7 October 2021

KBC or Kaun Banega Crorepati is a popular TV game show. With Sony LIV mobile app, the viewers also can answer the questions asked to the participant and win exciting prizes including a chance be on the hot seat. The viewers can increase their points by playing 24x7 offline quiz available on the app. There are many blogs of websites who help the viewers by providing correct answers and viewers can attempt the quiz after visiting those posts. In this blog, we publish the answers to KBC Offline Quiz for QUIZ LOVERS who want to enrich their knowledge. This is purely an educational effort. For all KBC Offline Quizs of Season 13 Click Here.

KBC Offline Quiz 7th October 2021 Answers

KBC Offline Quiz October 7 (Thursday), 2021. Play 24 x7 Offline Quiz and make more points. Here are the right answers:- 

1) Who wrote all four Vedas?

A] Maharishi Valmiki
B] Lord Krishna
C] Maharishi Veda Vyasa
D] Maharishi Vishwamitra

Correct Answer – C] Maharishi Veda Vyasa

[More info: According to tradition, Vyasa is the compiler of the Vedas, who arranged the four kinds of mantras into four Samhitas. Source- Wikipedia]

2) What percentage of custom duty would be levied on the import of solar modules in India by the finance ministry?

A] 45%
B] 25%
C] 30%
D] 40%

Correct Answer – A] 40%

[More info: India to levy 40% custom duty on solar equipment imports to boost domestic industry. The finance ministry has approved the proposal, which also includes a 25% customs duty on imports of solar cells. Source- Livemint]

3) Zanzibar and Pemba Island are a part of which country?

A] Spain
B] Australia
C] Tanzania
D] Israel

Correct Answer – C] Tanzania

Image Credit: researchgate dot net

4) Which of the following Begali book is written by poet Rabindranath Tagore?

A] Devdas
B] Dak Ghar
C] Malgudi Days
D] Ramayan

Correct Answer – B] Dak Ghar

[More info: Devdas is written by Sharatchandra Chattopadhyaya; Malgudi Days by R.K. Narayan and Ramayan by Valmiki]

5) “The name of which spice comes from the French word for 'Nail'?”

A] Cinnamon
B] Cardamom
C] Clove
D] Ginger

Correct Answerr – C] Clove

[More info: .In Old French and Latin, the meaning of Clove is "nail".]

6) Which of the following animals belongs to the Muridae Family?

A] Mice
B] Monkey
C] Squirrel
D] Lizard

Correct Answer – A] Mice

[More info: The Muridae, or murids, are the largest family of rodents and of mammals, containing approximately 1383 species including many species of mice, rats and gerbils found naturally throughout Eurasia, Africa, and Australia.. Source- Wikipedia]

7) Jawahar Rozgar was launched in which five-year plan?

A] 5th Five-year plan
B] 6th Five-year plan
C] 8th Five-year plan
D] 7th Five-year plan

Correct Answer – D] 7th Five-year plan

[More info: By   merging   the   two   erstwhile   wage   employment   programme   –   National   Rural Employment  programme  (NREP)  and  Rural  Landless  Employment  Guarantee  Programme  (RLEGP)  the  Jawahar  Rozgar  Yojana  (JRY)  was  started  with  effect  from  April,  1,  1989  on  80:20 cost sharing basis between the centre and the States. Source- niti dot gov dot in]

8) Jal mahal is situation in the middle of which lake?

A] Kayalan Lake
B] Foy Sagar Lake
C] Man Sagar Lake
D] Ana Sagar Lake

Correct Answer – C] Man Sagar Lake

[More info: Jal Mahal (meaning "Water Palace") is a palace in the middle of the Man Sagar Lake in Jaipur city, the capital of the state of Rajasthan, India.. Source- wikipedia]

9) Which among the following is India’s first bullet train project?

A. Mumbai-Ahmedabad
D. Delhi-Chandigarh
C. Delhi-Jaipur
D. Mumbai-Pune

Correct Answer – A] Mumbai-Ahmedabad

[More info: The Ministry of Railways on July 23, 2021, has shared the current progress report of India's first high-speed bullet train project proposed between Mumbai and Ahmedabad. Source- urbantransportnews dot com]

10) In which year did the Indian national football team qualify for the first time in the Olympics?

A. 1936
B. 1948
C. 1952
D. 1956

Correct Answer – B] 1948

[More info: The Indian national football team first qualified for the Olympics in 1948 and have played in four Olympics in total... The four instances India played in the Olympics was in 1948 (London), 1952 (Helsinki), 1956 (Melbourne) and 1960 (Rome). Source- goal dot com

For all KBC Offline Quiz of Season 13 Click Here.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন