KBC Offline Quiz Answer Today 8 October 2021

KBC Season 13: KBC Offline Quiz Answer Today 8 October 2021

KBC or Kaun Banega Crorepati is a popular TV game show. With Sony LIV mobile app, the viewers also can answer the questions asked to the participant and win exciting prizes including a chance be on the hot seat. The viewers can increase their points by playing 24x7 offline quiz available on the app. There are many blogs of websites who help the viewers by providing correct answers and viewers can attempt the quiz after visiting those posts. In this blog, we publish the answers to KBC Offline Quiz for QUIZ LOVERS who want to enrich their knowledge. This is purely an educational effort. For all KBC Offline Quizs of Season 13 Click Here.

KBC Offline Quiz 8th October 2021 Answers

KBC Offline Quiz October 8 (Friday), 2021. Play 24 x7 Offline Quiz and make more points. Here are the right answers:- 

1) The person who controls a football match on the field is called as?

A] Goalkeeper
B] Umpire
C] Referee
D] Spectator

Correct Answer – C] Referee

[More info: Goal keeper is a player in soccer or field hockey whose special role is to stop the ball from entering the goal. In cricket, an umpire is a person who has the authority to make decisions about events on the cricket field. Spectator definition is - one who looks on or watches.]

2) From which of the following Asian Country does the equator run through?

A] Thailand
B] Indonesia
C] Philippines
D] Bangladesh

Correct Answer – B] Indonesia

[More info: In Asia, there are two countries where the Equator passes. These are Maldives and Indonesia. Source- mappr dot co]

3) What describes the ecological interaction between two or more species where each species has a net benefit?

A] Commensalism
B] Amensalism
C] Colony
D] Mutualism

Correct Answer – D] Mutualism

[More info: Mutualism describes the ecological interaction between two or more species where each species has a net benefit. Mutualism is a common type of ecological interaction. Source- Wikipedia]

4) Where is the Headquarters of NABARD located?

A] Delhi
B] Mumbai
C] Noida
D] Bengaluru

Correct Answer – B] Mumbai

[More info: Dr. G.R. Chintala is the Chairman of National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) with effect from 27 May 2020.]

5) Which of the following was the emperor of Vijayanagara Kingdom?

A] Krishnadevaraya
B] Ashoka
C] Akbar
D] Raja Janaka

Correct Answer – A] Krishnadevaraya

[More info: Krishnadevaraya was an emperor of the Vijayanagara Empire, who reigned from 1509–1529. He was the third ruler of the Tuluva Dynasty and is considered to be its greatest ruler. He possessed the largest empire in India after the decline of the Delhi Sultanate. Source- Wikipedia]

6) Which of the following book is written by Indira Gandhi?

A] Dollar Bahu
B] Samidha
C] We the people
D] Eternal India

Correct Answer –D]  Eternal India

[More info: Dollar Bahu by Sudha Murty, Samidha by Sadhana Amate; We the people by Nani Ardeshir Palkhivala]

7) The Tay Bridge runs south from which city?

A] Dundee
B] New York City
C] Canberra
D] Tel-Aviv

Correct Answer – A] Dundee

[More info: The Tay Bridge carries the railway across the Firth of Tay in Scotland between Dundee and the suburb of Wormit in Fife. Source- Wikipedia]

8) The Scientific study of teeth is called as?

A] Ornithology
B] Odontology
C] Phenology
D] Cosmology

Correct Answer – A] Odontology

[More info: Ornithology is a branch of zoology that concerns the "methodological study and consequent knowledge of birds with all that relates to them"; Phenology is the study of periodic events in biological life cycles and how these are influenced by seasonal and interannual variations in climate, as well as habitat factors (such as elevation); Cosmology is a branch of astronomy that involves the origin and evolution of the universe, from the Big Bang to today and on into the future.]

9) Which of the following is the folk dance of Rajsthan?

A] Laho
B] Kathakali
C] Ghoomar
D] Lavani

Correct Answer – C] Ghoomar

[More info: Laho dance belongs to the state of Meghalaya; Kathakali originated in the state of Kerala; Lavani is a combination of traditional song and dance popular in Maharastra.]

10) How many ordnance factories are operational across India?

A] 11
B] 41
C] 91
D] 181

Correct Answer – B] 41

[More info: There are 41 Ordnance Factories geographically distributed all over the country at 24 different locations. They are- Maharashtra (10), Uttar Pradesh (9), Madhya Pradesh (6), Tamil Nadu (6), West Bengal (4), Uttar Khand (2), Telangana (1), Chandigarh (1), Orissa (1), Bihar (1)]

For all KBC Offline Quiz of Season 13 Click Here.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন