KBC offline Quiz Answer 19 October 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 19 October 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 18th October. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (19 October, 2021)

1) At Tokyo Olympic 2020, singer Ananya Birla teamed up with which composer for the official cheer song of the Indian contingent titled “Hindustani Way“?

A] Amit Trivedi
B] Pritam
C] Vishal-Sekhar
D] A. R. Rahman

Correct Answer: D] A. R. Rahman

[More info: Hindustani Way is a Hindi album composed by A.R. Rahman and sung by Ananya Birla]

2) Which city will host the Durand Cup 2021?

A] Kolkata
B] Mumbai
C] Dehradun
D] Hyderabad

Correct Answer: A] Kolkata

[More from wikipedia: The Durand Football Tournament, also known as Durand Cup, is an annual domestic football competition in India which was first held in 1888 in Annadale, Shimla. It is hosted by the Durand Football Tournament Society.]

3) The concept of Gravity was discovered by which famous physicist?

A] Thomas Edison
B] Stephen Hawking
C] Albert Einstein
D] Isaac Newton

Correct Answer: D] Isaac Newton

[More from Wikipedia: Gravity or gravitation, is a natural phenomenon by which all things with mass or energy—including planets, stars, galaxies, and even light- are attracted to (or gravitate toward) one another.]

4)The famous book 'The General Theory of Employment, Interest and Money' is written by which author?

A] Jean-Baptise Say
B] John Cairncross
C] John Maynard Keynes
D] Narendra Modi

Correct Answer: C] John Maynard Keynes

[More from wikipedia: The General Theory of Employment, Interest and Money of 1936 is a book by English economist John Maynard Keynes. It caused a profound shift in economic thought, giving macroeconomics a central place in economic theory and contributing much of its terminology – the "Keynesian Revolution".]

5) Who propounded the opportunity cost theory of international trade?

A] Ricard
B] Marshall
C] Heckscher & Ohlin
D] Gottfried Haberler

Correct Answer: D] Gottfried Haberler

[More info: The opportunity cost theory explains that if a country can produce either commodity X or Y, the opportunity cost of commodity X is the amount of the other commodity Y that must be given up in order to get one additional unit of commodity X. (Credit: uou dot ac dot in)]

6) Who discovered the planet Uranus?

A] William Herschel
B] Copernucus
C] Galieo
D] F. Hoyle

Correct Answer: A] William Herschel

[More info: Uranus is the seventh planet from the Sun. Its name is a reference to the Greek god of the sky, Uranus. It was discovered on 13 March 1781.]

7) Snake, Turtle, Lizards and Crocodiles fall under which category of animals?

A] Aves
B] Amphibian
C] Pisces
D] Reptile

Correct Answer: D] Reptile

[More info: Reptiles, as most commonly defined, are the animals in the class Reptilia. The class comprises turtles, crocodilians, snakes, amphisbaenians, lizards, tuatara, and their extinct relatives. Source- Wikipedia]

8) Which Jain Council was held at Pataliputra?

A] First
B] Second
C] Third
D] Fourth

Correct Answer: A] First

[More info: First Jain Council was held at Patliputra under the chairmanship of Sthulabhadra in 300 B.C.]

9) Which institution Conducted the first LiDAR-based project to map water requirement within forest areas?

A] ISRO
B] WAPCOS
C] NPCC
D] NHAI

Correct Answer: B] WAPCOS

[More info: Union Environment Minister Prakash Javadekar Friday released LiDAR-based reports mapping out the water requirement within forest areas in 10 states. The project was awarded to WAPCOS in July 2020 at a cost of over Rs18 crore for implementation in 26 states over 261897 hectares. (Source- indianexpress)]

10) Which of the following is Britain’s busiest railway station in terms of services, with more than 2,000 trains a day passing through?

A] Victoria
B] London Bridge
C] Clapham Junction
D] Liverpool Street

Correct Answer – C] Clapham Junction

[More info: Clapham Junction is the busiest station in the world in terms of trans traffic as there is a train departing every 30 secs and about 110 trains an hour, making it the busiest station. (Source- theguardian/ query)]

KBC offline quiz answers of all dates.

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন