KBC offline Quiz Answer 10 November 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 10 November 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 10th November. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

See Also:

KBC Offline Quiz Answer 9th November

KBC Offline Quiz Answer 11th November

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (10 November, 2021)

1) What was the theme of the International Day for Biological Diversity for the year 2021, observed on 22 May?

A] Biodiversity and Agriculture

B] We’re part of the solution 

C] Invasive Allen Species

D] Dedicated to forest biodiversity 

Correct Answer: B] We’re part of the solution 

2) Which of these is produced by a mold?

A] Chloroform

B] Glycerin

C] Penicillin

D] Quinine

Correct Answer: C] Penicillin

3) Who among the following has been named as the White Lightning in cricket?

A] Allan Donald

B] Adam Parore

C] Ben Hollioake

D] Dion Nash 

Correct Answer: B] Allan Donald

4) What is the process of carrying of top soil by wind and water known as?

A] Throwing away

B] Blowing away

C] Conservation

D] Soil erosion

Correct Answer: D] Soil Erosion

5) Which bank is the banker of the Banks in India?

A] HSBC

B] IDFC 

C] RBI 

D] SBI 

Correct Answer: C] RBI

6) Who is the author of the book ‘Forbidden Verses’?

A] MANOJ DE

B] Abu Nuwas

C] Taslima Nasrin

D] DH Lawrence

Correct Answer: B] Abu Nuwas

7) The freshwater stream that feeds into a larger stream or river is known as?

A] Drainage basin

B] Origin

C] Tributary

D] Confluence 

Correct Answer: C] Tributary

8) The Titanic sank in which year?

A] 1995

B] 1912

C] 1911

D] 1993

Correct Answer: B] 1912

9) Golden temple is situated in which of the following state?

A] Punjab 

B] Gujarat

C] Kerala

D] Bihar

Correct Answer: A] Punjab 

10) A major Bamboo Agarbatti Stick making unit named “Keshari Bio Products LLP” has been inaugurated at Bajali district which state?

A] Sikkim

B] Assam

C] Meghalaya

D] Mizoram 

Correct Answer: B] Assam

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow. 

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন