KBC offline Quiz Answer 11 November 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 11 November 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 11th November. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

See Also:

KBC Offline Quiz Answer 10th November

KBC Offline Quiz Answer 12th November

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (11 November, 2021)

1) The famous book “Mritunjay” is based on which of the following character in Mahabharata?

A. Arjuna

B. Bhima

C. Karna

D. Nakula

Correct Answer: C. Karna


2) Which of the following is not a hill station?

A. Lonavala

B. Khandala

C. Gulmarg

D. Mumbai

Correct Answer: D. Mumbai


3) Which of the following disease is caused by protozoa?

A. Comin Cold

B. Pneumonia

C. Malaria

D. Cholera

Correct Answer: C. Malaria


4) Indian sportsperson Lakshya Sen is known for which sports?

A. Judo

B. Badminton

C. Kabaddi

D. Wrestling

Correct Answer: B. Badminton


5) What is the reason for the red color in the red soil?

A. Phosphoric Acid

B. Calcium

C. Nitrogen

D. Iron

Correct Answer: D. Iron


6) In Which year was passed consumer Protection Act passed/

A. 1986

B. 1985

C. 1999

D. 1975

Correct Answer: A. 1986


7) What is it called when two rivers flow into each other?

A. Watershed

B. Source

C. Confluence

D. None of the above

Correct Answer: C. Confluence


8) Which central sector scheme has completed 3 years on February 24th 2021?

A. PM Kisan Sampadan Yojana

B. PM Kisan Samman Nidhi

C. Krishi Sanchayee Yojana

D. Operation Greens

Correct Answer: B. PM Kisan Samman Nidhi


9) Babur was the founder of which empire?

A. Chola Empire

B. Gupta Empire

C. Mahatha Empire

D. Mughal Empire

Correct Answer: D. Mughal Empire


10) Which Bollywood personality has received an honorary doctorate from Melbourne's La Trobe University?

A. Priyanka Chropra

B. Shah Rukh Khan

C. Madhuri Dixit

D. Aishwarya Rai Bachchan

Correct Answer: B. Shah Rukh Khan

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow. 

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন