KBC offline Quiz Answer 12 November 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 12 November 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 12th November. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

See Also:

KBC Offline Quiz Answer 11th November

KBC Offline Quiz Answer 15th November

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (12 November, 2021)

1) Which of the following is a Vitamin?

A. Keratin

B. Riboflavin

C. Insulin

D. Adrenaline

Correct Answer: B. Riboflavin


2) How big is an Olympic sized swimming pool in meters?

A. 50 meters long and 25 meters wide

B. 25 meters long and 50 meters wide

C. 40 meters long and 25 meters wide

D. 50 meters long and 15 meters wide

Correct Answer: A. 50 meters long and 25 meters wide


3) What Percentage of food comes from soils?

A. 75% B. 85% C. 55% D. 95%

Correct Answer: D. 95%


4) Who was the first Indian Governor of RBI?

A. H V R Iyengar

B. C D Deshmukh

C. L K Jha

D. B N Adarkar

Correct Answer: B. C D Deshmukh


5) Which section of the river has the steepest gradient?

A. Lower course

B. Middle course

C. Upper course

D. None of the above

Correct Answer: C. Upper course


6) Which of the following book is written by Harivansh Rai Bachchan?

A. Malavikagnimitram

B. Natyashastra

C. Samidha

D. Madhushala

Correct Answer: D. Madhushala

 

7) Which of the following monuments was built by Shah Jahan in Agra?

A. Red Fort

B. Taj Mahal

C. Jantar Mantar

D. Ellora caves

Correct Answer: B. Taj Mahal


8) Which of the following state is famous for old churches?

A. Goa

B. Kolkata

C. Bihar

D. Himachal Pradesh

Correct Answer: A. Goa


9) Which Bollywood actor has been felicitated which the ” Excellence in Cinema” Award by the Victorian Government?

A. Priyanka Chopra

B. Shekhar Kapoor

C. Shah Rukh Khan

D. Deepika Padukone

Correct Answer: C. Shah Rukh Khan


10) Where is the headquarters of the International Commission on Large Dams (ICOLD), which made news earlier this year?

A. Geneva

B. Paris

C. Rome

D. Lausanne

Correct Answer: B. Paris

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন