KBC offline Quiz Answer 19 November 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 19 November 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 19th November. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

See Also:

KBC Offline Quiz Answer 18th November

KBC Offline Quiz Answer 22nd November

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (19 November, 2021)

1) BBC Indian Sportswoman of the Year award for 2021 has been won by WHOM?

A] Dutee Chand

B] Koneru Humpy

C] Rani Rampal

D] Manu Bhaker

Answer – B] Koneru Humpy


2) Which color cap is awarded to the player for scoring the most runs in the IPL?

A. Orange

B. Purple

C. Red

D. Green

Answer –A]  Orange


3) In which layer of soil are most of the orange matter located?

A] Parent soil

B] Subsoil

C] Topsoil

D] None of the Above

Answer – C] Topsoil


4) Malaria can be cured with a drug extracted from which of the following tree?

A] Belladonna Tree

B] Cinchona Tree

C] Oak Tree

D] Neem Tree

Answer – B] Cinchona Tree


5) An estury is an area where a freshwater river or stream meets with what from the following?

A] Mountains

B] Lake

C] Ocean

D] Drainage

Answer – C] Ocean


6) The Popular TV Serieal “Neem Ka Ped” was written by whom?

A] Dr. Rahi Masoom Raza

B] Sharad Joshi

C] Ashapurna Devi

D] Harivansh rai Bachchan

Answer – A] Dr. Rahi Masoom Raza


7) Which empire lasted the longest among the following?

A] The Pala Dynasty

B] The Pratihara Dynasty

C] The Rashtrakuta Dynasty

D] The Sena Dynasty

Answer – C] The Rashtrakuta Dynasty


8) Madai Festival is a tribal festival of which among the following states?

A] Assam

B] Chattisgarh

C] Manipur

D] Bihar

Answer – B] Chattisgarh


9) Which of the following states is famous for Houseboats?

A] Bihar

B] Goa

C] Kerala

D] Maharashtra

Answer – C] Kerala


10) Bairam Khan was the Commander in Chief of which King?

A] Aurangzeb

B] Shah Jahan

C] Sher Shah Suri

D] Akbar

Answer – D] Akbar

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন