KBC offline Quiz Answer 27 October 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 27 October 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 27th October. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (27 October, 2021)

1) Where are Marsupials mostly found?

A] Brazil

B] China

C] Australia

D] India

Correct Answer – C]  Australia


2) Which is the first tiger reserve in India to officially introduce a mascot, which has been names Bhoorsingh the Barasingha?

A] Kanha Tiger Reserve

B] Bandhavgarh Tiger Reserve

C] Sunderbans Tiger Reserve

D] Corbett Tiger Reserve

Correct Answer – A] Kanha Tiger Reserve


3) What is the FDI limit permitted under the automatic route for renewable energy projects?

A] 25%

B] 125%

C] 100%

D] 75%

Correct Answer – C] 100%


4) Which nation hosted the 21st Commonwealth Games in 2018?

A] Australia

B] India

C] Canada

D] Scotland

Correct Answer – A] Australia


5) The city of Timbuktu is located in which country?

A] China

B] Japan

C] Mali

D] Nepal

Correct Answer – C] Mali


6) A country that does not have a territory connected to an ocean or whose coastlines lie on edorhelic basin is referred as?

A] Marine Regions

B] Triple-Landlocked

C] Double-Landlocked

D] Landlocked

Correct Answer – D] Landlocked

 

7) Who developed the Human Development Index?

A] Mahbub-Ul-Haq

B] Amartya Sen

C] Adam Smith

D] Friedrich Hayek

Correct Answer – Mahbub-Ul-Haq


8) Which of the Following disease is caused due to the high level of uric acid in the blood?

A] Malaria

B] Gout

C] Diarrhea

D] Asthma

Correct Answer – B] Gout


9) Banabhatta has written which of the following Sanskrit Novel?

A] Malavikagnimitra

B] Meghaduta

C] Kadambari

D] Matyashstra

Correct Answer – C] Kadambari


10) The Sam Veda has traced the origin of which of the following Indian Art?

A] Dance

B] Music

C] Drama

D] Drawings

Correct Answer – B] Music

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow.  

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন