KBC offline Quiz Answer 28 October 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 28 October 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 28th October. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (28 October, 2021)

1) Which of these paintings belong to the Gupta period?

A] Freehand

B] Warli

C] Ajanta

D] Canvas

Correct Answer – C] Ajanta

 

2) What was the name of the first cloned sheep?

A] Dolly

B] Molly

C] Jolly

D] Polly

Correct Answer – Dolly


3) Which “Costa” lies on the Spanish coast north of Barcelona?

A] Costa Blanca

B] Costa Brava

C] Costa Tropical

D] Costa de Almeria

Correct Answer – B] Costa Brava


4) Among the following which is the highest biodiversity country?

A] Canada

B] India

C] Brazil

D] England

Correct Answer – C] Brazil


5) In which Indian state did the game of Polo Originate?

A. Manipur

B. West Bengal

C. Sikkim

D. Kerala

Correct Answer – A. Manipur


6) Among the following which state does not have western meadowlark as the state bird?

A] Montana

B] Kansas

C] Nebraska

D] Nigeria

Correct Answer – D] Nigeria

 

7) In which year the first wholly Indian Bank was Set up in India?

A] 1896

B] 1894

C] 1885

D] 1875

Correct Answer – B] 1894


8) Pulses are a good source of which of the following?

A] Carbohydrate

B] Vitamin

C] Protein

D] Fat

Correct Answer – C] Protein


9) Ujh river is a tributary of which of these rivers?

A] Indus

B] Sutlej

C] Ganga

D] Ravi

Correct Answer – D] Ravi


10) Which of the following author wrote the book “One Life is Not Enough”?


A] Baba Amte

B] Jawaharlal Nehru

C] K Natwar Singh

D] Anna Hazare


Correct Answer – C] K Natwar Singh

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow.  

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন