KBC offline Quiz Answer 3 November 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 3 November 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 2nd November. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

See Also:

KBC Offline Quiz Answer 2nd November

KBC Offline Quiz Answer 4th November  

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (3 November, 2021)

1) How many total Kauravas had taked part in the Battle of Kurukshetra?

A] 99
B] 89
C] 78
D] 100
Correct Answer – D] 100

2) Which of the following caused Rabies?

A] Bacteria
B] Virus
C] Fungus
D] Algae
Correct Answer – B] Virus

3) Vertebrates are classified as animals that have which of these?

A] Backbones
B] Fur
C] Feathers
D] None of the above
Correct Answer – A] Backbones

4) Which of the book following is written by Amitav Ghosh?

A] Godaan
B] Life of Pi
C] My Master
D] The Glass Palace
Correct Answer – D] The Glass Palace

5) On the banks of the Sarayu River, which city is located?

A] Kolkata
B] Mumbai
C] Ayodhya
D] Pune
Correct Answer – C] Ayodhya

6) Where was Asia’s first Export Processing Zone started?

A] Kandla
B] Madhya Pradesh
C] Maharashtra
D] Tamil Nadu
Correct Answer – Kandla

7) As of 2020, which is the only Bollywood movie to win 13 Filmfare Awards?

A] URI: The Surgical Strike
B] Article 15
C] Saand Ki Aankh
D] Gully Boy
Correct Answer – D] Gully Boy

8) Who Proposed the concept of Biosphere Reserve?

A] Government of Uttrakhand
B] UNICEF
C] UNESCO
D] WHO
Correct Answer – C] UNESCO

9) Who was the 1st ODI Captain for India?

A] Ajit Wadekar
B] Sunil Gavaskar
C] Kapil Dev
D] Ravi Shastri
Correct Answer – A] Ajit Wadekar

10) In Gujarat, which of the following food combinations is most commonly consumed the festival of Dussehra?

A] Khichadi-Kadhi
B] Fafda-Jalebi
C] Khokla-Jalebi
D] Sev-Dhokla
Correct Answer – B] Fafda-Jalebi

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow. 

 

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন