KBC offline Quiz Answer 8 November 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 8 November 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 8th November. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

See Also:

KBC Offline Quiz Answer 5th November

KBC Offline Quiz Answer 9th November

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (8 November, 2021)

1) On Which date was the first Winter Olympics Held?

A] January 25, 1924
B] January 15, 1924
C] January 25, 1920
D] January 5, 1922
Correct Answer: A] January 25, 1924

2) Which gas is related during the photosynthesis process?

A] Carbon Dioxide
B] Oxygen
C] Carbon Monoxide
D] Sulphur Dioxide
Correct Answer: B] Oxygen

3) What is the Milky Way classified as?

A] Round Galaxy
B] Irregular Galaxy
C] Electrical Galaxy
D] Spiral Galaxy
Correct Answer: D] Spiral Galaxy

4) Which book includes the conservation status of animal and plants which are endemic to the indian subcontinent?

A] Animal Data Book
B] Biodiverseity Data Book
C] Red Data Book
D] Green Data Book
Correct Answer: C] Red Data Book

5) How many Vedas are there is Hindu Mythology?

A] 5 B] 2 C] 3 D] 4

Correct Answer: D]4

6) Who wore the book “New Dimensions of India’S Foreign Policy”?

A] Atal Bihari Vajpayee
B] Maulana Abul Kalam Azad
C] Amit Chaudhuri
D] Radhuram Rajan
Correct Answer: A] Atal Bihari Vajpayee
 
7) Who Built the Grand Trunk Road?

A] Aurangzeb
B] Akbar
C] Shah Jahan
D] Sher Shan Suri
Correct Answer: D] Sher Shah Suri

8) Who won the Monaco Grand Prix 2021, taking the lead in the Formula One World championship standings for the first time in his career?

A] Carlos Sainz Jr.
B] Max Verstappen
C] Lando Norris
D] Sergio Perez
Correct Answer: B] Max Verstappen

9) In the Epic Mahabharata, Arjuna is the father of which of the following king?

A] King Babur
B] King Humayun
C] King Akbar
D] King of Manipur Babruvahana
Correct Answer: D] King of Manipur Babruvahana

10) Which Bollywood Personality was felicitated by the Council of European Chambers of Commerce for promoting Children Rights?

A] Amir Khan
B] Akshay Kumar
C] Anil Kapoor
D] Ajay Devgan
Correct Answer: C] Anil Kapoor

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow. 

 

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন