KBC offline Quiz Answer 9 November 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 9 November 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 9th November. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

See Also:

KBC Offline Quiz Answer 8th November

KBC Offline Quiz Answer 10th November

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (9 November, 2021)

1) Mount Nyiragongo Volcano erupted near the city of Goma on 22nd May 2021, in which country is it Located?

A] Argentina

B] Democratic Republic of Congo

C] Brazil

D] Benin

Correct Answer: B] Democratic Republic of Congo

 

2) Which of the following cells secret insulin?

A] Alpha cells

B] Delta cells

C] Nerve cells

D] Beta cells

Correct Answer: D] Beta cells


3) Bahadur Singh is an athlete known for which sport?

A] Shot put

B] Wrestling

C] Hockey

D] Cricket

Correct Answer: A] Shot Put


4) Which is the brightest star outside the solar system?

A] Beta Centuri

B] Alpha Centuri

C] Proxima Centuri

D] Sirius

Correct Answer: D] Sirius


5) Which Indian state is famous for Lassi?

A] Punjab

B] Gujarat

C] Kerala

D] Bihar

Correct Answer: A] Punjab


6) What is the place called where a river begins?

A] Confluence

B] Watershed

C] Source

D] Spring

Correct Answer: C] Source

 

7) Which of the following book is written by Kiran Bedi?

A] Divine Comedy

B] Creating Leadership

C] Life of Pi

D] History

Correct Answer: B] Creating Leadership


8) Chronologically, Indian History can be classified into how many periods?

A] 2 B] 5 C] 3 D] 4

Correct Answer: C] 3


9) On which date does a bank publish its balance sheet every year in India?

A] 31st November

B] 31st January

C] 31st December

D] 31st March

Correct Answer: D] 31st March


10) In the epic Ramayana, Ratnakar was the real name of wich of the following person?

A] King Vasuki

B] Kalidas

C] Maharshi Valmiki

D] Chanakya

Correct Answer: C] Maharshi Valmiki


If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow. 

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন