KBC offline Quiz Answer 22 November 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 22 November 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 22nd November. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

See Also:

KBC Offline Quiz Answer 19th November

KBC Offline Quiz Answer 23rd November

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (22 November, 2021)

1. Brine pools in the ocean have an unusually high level of what?

A. Corals
B. Hydrogen
C. Salt
D. Sulfur

Correct Answer– Salt

2. A Jalapadin was the _ of Janapada?

A. Servant
B. Minister
C. Army General
D. Ruler

Correct Answer – Ruler

3. Which one of the following is a hereditary disease?

A. Hemophilia
B. Myopia
C. Chickenpox
D. Leukemia

Correct Answer – Hemophilia

4. Who among the following were a community of skilled wood cutters and shifting cultivators?

A. Halbas
B. Dhuruvas
C. Gonds
D. Kalangs

Correct Answer – kalangs

5. Which of the following author has written the book “India of our Dreams”?

A. Dr. S. Radhakrishanan
B. Dr. C. Subramanian
C. M. V. Kamath
D. Dr. Rajendra Prasad

Correct Answer– M. V. Kamath

6. For Which Indian club did Bhaichung Bhutia play in 2002?

A. Mohun Bagan
B. East Bengal
C. Tollygunge AC
D. Odisha FC

Correct Answer – Mohun Bagan

7. “Living Well with Kidney Disease” was the theme of wich day in 2021?

A. World Health Day
B. World kidney Day
C. World Immunization Day
D. World Pneumonia Day

Correct Answer – World Kidney Day

8. Among the following, what is protein considered as?

A. Bodybuilder
B. Energy Producer
C. Regulator
D. Powerhouse

Correct Answer – Bodybuilder

9. In the epic Ramayana, with which weapon did Lord Rama finally kill Ravana?

A. Marika
B. Suksha
C. Prasavpna
D. Brahmastra

Correct Answer – Brahmastra

10. Which of he following actor has been honoerd with the “Godavari Gaurav” award?

A. Deepika Padukone
B. Amol Palekar
C. Shah Rukh Khan
D. Rekha

Correct Answer – Amol Palekar

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow.

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন