KBC offline Quiz Answer 25 November 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 25 November 2021

Kaun Banega Crorepati or KBC is a popular TV game show, hosted by Amitabh Bacchan. It is more interesting because the audience can take part in this hot show by playing KBC play along from their mobile. Beside regular questions during the show, mobile users can play 24*7 KBC offline game and increase their points.

In this post I'll share the answers of KBC offline quiz of 25 November. These are equally important for competitive exam. So, I've added some more information to the questions.

See Also:

KBC Offline Quiz Answer 24 November

KBC Offline Quiz Answer 26 November

KBC offline Quiz Answer by BengaliGK (25 November, 2021)

1. Who were the colonial power in Indonesia?

A. French
B. Portuguese
C. British
D. Dutch

Answer – Dutch

2. Which one of the following is used as a food preservative?

A. Sodium benzoate
B. Sodium Thiosulphate
C. Sodium Hydroxide
D. Sodium Bicarboante

Answer – Sodium Benzoate

3. Which of the following is the folk dance of Meghalaya?

A. Kathakali
B. Ghoomar
C. Laho
D. Lavani

Answer – Laho

4. In September 1977, Brazilian football player Pele came to india with club to play against Mohun Bagan?

A. New York Cosmos
B. AC Milan
C. Sao Paolo
D. Real Madrid

Answer – New York Cosmos

5. The Strait of Gibraltar connects the Atlantic Ocean to Which sea?

A. Caspian Sea
B. Persian Gulf
C. Mediterranean Sea
D. red Sea

Answer – Mediterranean Sea

6. Which king started the organization of the kumbh fair at Allahabad?

A. Harshavardhana
B. Dhruvasena
C. Narsimhavarman
D. Akbar

Answer – Harshavardhana

7. The Lord of the Dance “Nataraja”, is a depiction of which god?

A. Lord Vishnu
B. Lord Shiva
C. Lord Brahma
D. Lord Krishna

Answer – Lord Shiva

8. Which city is famous for “Pav Bhaji” & “Vada Pav”?

A. Mumbai
B. Kolkata
C. Manali
D. Madurai

Answer – Mumbai

9. In India, pearl millet is also known as?

A. Gehu
B. Bajra
C. Maize
D. Kuttu

Answer – Bajra

10. Joint military exercise DUSTLIK II was organized in Uttarakhand between which two countries?

A. India-Afganistan
B. India-Uzbekistan
C. Isreal-Bangladesh
D. Uzbekistan-Isreal

Answer – India-Uzbekistan

If you regularly play KBC offline quiz, then please visit this blog.

KBC offline quiz answers of all dates.

If my post is helpful, please let me know by commenting bellow.

 

Post a Comment

নবীনতর পূর্বতন